Poliisista päivää - Ville Saukkolan blogi

Uusimmat kirjoitukset

Arkisto

RSS


Jouluisia odotuksia ja toiveita

16.12.2013

Hou hou, onko täällä kilttejä lapsia? Käänsin päätäni äänen suuntaan. Joulupukki oli saapunut Karkkilan joulumarkkinoille tuiskua ja viimaa uhmaten. Iso koura upposi punaisen nutun taskuun, ja sieltä tuli esille paperiin käärittyjä konvehteja. Kun me oltiin pieniä, niin joulupukin taskusta tuli kis-kis ja kettukarkkeja. Lapsia varoiteltiin tontuista, koska ne kertoivat pukille näkemistään hölmöilyistä. Sillä taas saattoi olla merkitystä lahjojen määrään. Sitä riskiä ei kannattanut ottaa.

Jouluun on ladattu hirveästi odotuksia ja toiveita. Vanhemmille kasaantuu paineita. Naisväelle ruokapuolesta, ja miesväelle kukkaron paksuudesta. Siivota ja koristella pitäisi huusholli. Mitä jos saankin kortin sellaiselta, jolle en itse ole muistanut laittaa? Auta armias, jos joku lahjan saajista nyrpistääkin nokkaansa.

Toivottavasti meille ei tule tänä jouluna yhtään kotikeikkaa. Tämä toteamus ei johdu laiskuudesta. Ainoastaan toiveesta rauhallisesta ja riidattomasta joulusta. Laitettakoon vaikka joululahjatoiveiden joukkoon. Onhan näitä keikkoja ollut. Asioita selvitettäessä tulee ilmi riittämättömyyttä, pettymystä ja liiallista alkoholin käyttöä. Voi vaan kuvitella miltä se lapsesta näyttää ja tuntuu, kun vanhemmat riitelevät ja äänen painot nousevat.

Tahtoo monelta se joulun perimmäinen tarkoitus unohtua. Kristillinen sanoma häviää postilaatikon täyttävään mainosähkyyn. Yksinäinen henkilö ilahtuisi jo siitä, että vanha tuttu pirauttaisi. Muistamisesta ja rauhoittumisesta on kysymys. Mikä se tässä tallaamisessa on oikeasti tärkeätä?

Rauhallista ja mieleen painuvaa Joulua kaikille lukijoille!

Share

Hae sivustolta: